”Chantal, wij willen je vragen of je ons wilt helpen.. Onze moeder is zojuist aan ALS overleden. Het liefste willen we een mooie uitvaart voor haar verzorgen, alleen heeft zij geen verzekering of spaargeld. Ook wij hebben weinig geld. We hebben een klein budget en zoals het er nu uitziet kunnen we alleen een crematie betalen, zonder dienst, kaart, verzorging en bloemen.” Mijn hart brak…

”Graag wil ik naar jullie toe komen en dan bespreken we samen de mogelijkheden.”

In de auto gaan er allerlei gedachten door mijn hoofd. Eerst is het deze mevrouw al overkomen dat zij is overleden aan ALS en nu maken de kinderen zich zorgen over haar uitvaart. Dat kan niet de bedoeling zijn! Iedereen verdient een waardig afscheid. Daar komt waarschijnlijk bij dat mijn eigen moeder 4 maanden daarvoor is overleden en wij haar WEL de uitvaart hebben kunnen geven die zij voor ogen had. Tijdens ons gesprek komt er van alles ter sprake. Na wat rond gebeld te hebben kunnen we voor mevrouw, haar kinderen en kleinkinderen toch iets organiseren:

Een mooie eenvoudige kist, verzorging, thuis opbaring, kaart, rode rozen, condoleren bij mevrouw thuis, uitgeleiden met kinderen en kleinkinderen en daarna zal zij onder mijn begeleiding naar het crematorium overgebracht worden.

Deze uitvaart heeft Soull geen geld opgeleverd.. het heeft wel iets veel mooiers gebracht, namelijk;

Een waardig afscheid voor een mevrouw die moeder en oma was. Die de laatste dagen in haar eigen woning was met alle dierbare om haar heen, die op hun eigen manier afscheid hebben kunnen nemen. De familie is nu niet met een schuldgevoel en geldproblemen achtergebleven, maar heeft met een goed gevoel troost kunnen putten uit de laatste dagen met hun moeder en oma.

Hier kan geen geld tegen op. Ik ben alleen maar enorm dankbaar dat deze mensen mij gebeld hebben en ik hen mocht ondersteunen!