Als dochter, zoon of partner ben je een duizendpoot in de laatste levensfase van je dierbare. Er komt namelijk van alles op je af.

Je bent praatpaal, boodschappenservice, kok, nachthulp, taxichauffeur, koffie juf, schoonmaker, administratief medewerker, planner, mantelzorger en verpleegster in één! Je wordt geleefd. Maar je doet alles met en uit liefde voor je dierbare. Zij hebben altijd voor jou gezorgd, voor je klaar gestaan en alles voor je geregeld. Nu komt er een moment in je leven dat de rollen zijn omgedraaid. Je rent je rot, want ook thuis draait alles door. Boodschappen, de was, kinderfeestjes, brooddozen, huiswerk en sporten.

Op deze momenten kom je er waarschijnlijk achter dat je veel lieve mensen om je heen hebt, die er voor zorgen dat je alle tijd kunt nemen en met de volle 100% de laatste zorg en aandacht kunt geven. Geef jezelf tijdens deze periode ook de ruimte en de tijd om dit te doen. Accepteer de aangeboden hulp. Je kunt deze tijd nooit meer overdoen. Benut iedere seconde dat je nog bij elkaar bent, zodat je intens kunt genieten en liefhebben. Hoe vervelend het nu ook is… Ook deze periode brengt straks herinneringen boven. Niet al het geregel en het vliegwerk er omheen, maar het laatste samenzijn!