Tarieven

De kosten voor een uitvaart kunnen hoog oplopen.

Als ik tijdens een verjaardag vertel wat voor werk ik doe, krijg ik standaard als antwoord: “Nou, dan loop jij lekker binnen. De uitvaart van mijn moeder kostte wel €10.000,-. Dit was ons vooraf niet verteld. We schrokken enorm van dit hoge bedrag.”

Deze opmerkingen hebben me aan het denken gezet.  Ik wil niet dat mijn klanten voor verrassingen komen te staan.

Mensen zien een hoog bedrag, maar vergeten dat dit bedrag is opgebouwd uit een aantal vaste kosten.

Er komt namelijk veel meer kijken bij het vormgeven van een uitvaart. Naast de uren die je als uitvaartbegeleider mag werken, komen er afhankelijk van de wensen kosten bij waar je als uitvaartbegeleider geen invloed op hebt.

Voor ieder budget kan een persoonlijke uitvaart worden verzorgd. Samen bespreken we de wensen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Soms is creatief zijn noodzakelijk om de wensen vorm te geven binnen een budget. Tot nu toe is het altijd gelukt!

Soull werkt met een vaste fee van €1.800 voor mijn persoonlijke begeleiding en nazorg.

Voordat nabestaanden opdracht geven, wordt eerst de kostenbegroting doorgenomen.  Soull zorgt ervoor dat je vooraf goed bent geïnformeerd. Dan zijn er geen verrassingen achteraf.

Verzekering

Een uitvaart kun je op diverse manieren financieren. Het kan zijn dat jezelf geld apart hebt gezet of dat je een verzekering hebt afgesloten. Er zijn twee verschillende verzekeringen: een naturapolis of een kapitaalverzekering.

Naturapolis

Er is een verzekering afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij voor een naturapolis.

Waarschijnlijk is het al een tijd geleden dat de verzekering is afgesloten.

Dit kan een verzekering zijn voor een vast bedrag dat wordt uitgekeerd óf voor een compleet pakket.  Misschien heb je andere wensen, die niet binnen het pakket vallen, en die voor extra kosten zorgen.

Op het moment dat er gemeld wordt dat de verzekerde is overleden, wordt het bedrag uitgekeerd dat op dat moment bekend is. Dit bedrag kan na indexatie hoger zijn dan dat op de polis vermeld staat.

Het is mogelijk om een uitvaartbegeleider te kiezen die niet in dienst is van de verzekeringsmaatschappij. In dat geval wordt een lager bedrag uitgekeerd dan waarvoor je eigenlijk verzekerd bent. Dit betekent echter niet direct dat de kosten voor de uitvaart hoger worden. Ik, als uitvaartbegeleider, reken namelijk andere tarieven dan een verzekeringsmaatschappij. Het grootste verschil zit hem in het doorrekenen van gemaakte kosten.

Kapitaalverzekering

Er is voor een bepaald bedrag een verzekering afgesloten. Als de verzekerde overlijdt, wordt het gehele bedrag uitgekeerd. De nabestaanden kunnen zelf bepalen welke uitvaartbegeleider de dienst mag doen en hoe het geldbedrag besteed wordt.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat het uitzoeken van de verzekeringen het laatste is wat je wil doen. Geen probleem. Ik neem deze zorg graag uit handen. Voor mijn begeleiding maakt het niet uit waar je verzekerd bent.

Wil je eerst kennismaken? Ik kom graag met je in contact: