Dit ben ik!

“Een uitvaart gaat over een geliefde en is voor de dierbaren om de geliefde heen.”

Dit is waar ik voor sta. Als uitvaartbegeleider sta ik voor je klaar. Voor, tijdens en na een overlijden.

Ik doe dingen niet omdat het zo moet of hoort, maar altijd luisterend naar wat je wilt en wenst en handelend vanuit mijn hart.

In de loop der jaren is er in de gehele maatschappij veel veranderd. Dat geldt ook voor de manier waarop mensen hun uitvaart wensen en hoe zij herdacht willen worden. Vanuit het verleden worden uitvaartdiensten gehouden in een uitvaartcentrum of crematorium, met een vaste structuur. Binnenkomst, liedje, voordracht, liedje, voordracht, slotwoord en liedje, een kaart met zwarte rand, een bloemstuk en na afloop koffie met cake in de aula. Dit is fijn en vertrouwd en iedereen denkt dat het zo hoort, maar dat is al lang meer. Zeker niet in de huidige tijd. Er is veel meer mogelijk!

Meer over Chantal

Naast uitvaartbegeleider ben ik getrouwd en moeder van twee kinderen. Jarenlang heb ik gewerkt als wijkconsulent bij een woningcorporatie. Voor mijn functie kwam ik dagelijks bij mensen over de vloer. Verschillende culturen, normen en waarden, altijd weer een andere samenstelling van het gezin. Hier heb ik veel van geleerd. Wat mij het meest is bijgebleven:

‘We zijn allemaal anders. Iedereen heeft zijn aardig- en eigenaardigheden, geheimzinnigheid, gevoelens en gedachten!’

Helaas heb ik dit van dichtbij meegemaakt. Toen ik dierbaren verloor, miste ik keer op keer een écht luisterend oor. Iemand die écht met mij meeleefde. Iemand die out of the box durfde te denken. Iemand die open stond voor mijn ideeën maar zelf ook actief meedacht. Dus besloot ik me om te scholen en flink te ontwikkelen, zodat ik andere mensen kan geven waar ikzelf zoveel behoefte aan had.

Het is belangrijk om een mooie, eigen uitvaart te hebben. Dit helpt nabestaanden bij de rouwverwerking. Ik ben uitvaartbegeleider vanuit mijn hart, aangevuld met ervaringen uit de praktijk. Het is mijn doel om nabestaanden achteraf te horen zeggen:

“Wauw, dit was een mooie uitvaart, zo had hij of zij het gewild!”

Wil je eerst kennismaken? Ik kom graag met je in contact: