Niets is zeker en blijvend in het leven en we leggen ons niet graag vast. Dus ik hoor je denken; waarom zou ik dan nu al mijn uitvaartwensen met je bespreken?

Een terechte vraag en volkomen begrijpelijk.

Alleen je wensen bespreken doe je niet voor mij als uitvaartbegeleider, maar voor je nabestaanden. Zij hebben na je overlijden slechts vijf tot zes dagen om een mooie laatste dienst te regelen. Uit deze dienst moeten zij kracht kunnen putten.

Om al deze moeilijke, ingewikkelde en emotionele zaken voor je nabestaanden te voorkomen, kun je samen met mij je wensen voor je uitvaart bespreken en “vastleggen”. Ook als je geen nabestaanden hebt, kunnen we bespreken wat je belangrijk vindt. In hoofdlijnen of tot in detail, net wat jezelf fijn vindt.

  • Je kunt zelf vast nadenken over wat je wilt óf we kunnen dit samen bespreken. Ik kom hiervoor bij je thuis of we spreken af op een locatie af waar je graag bent en je prettig voelt. Tijdens dit gesprek neem ik een leeg notitieboek mee. Samen vullen we dit boek met alles wat je graag zou willen tijdens de uitvaart. Dit gesprek duurt gemiddeld genomen zo’n twee uur.
  • Na het gesprek werk ik alles uit.
  • Je ontvangt hier een concept van. Dit lopen we nogmaals samen door.
  • Als alles is zoals je wenst, ontvang je het wensenboekje voor je nabestaanden digitaal en op papier.
  • Eens in de twee jaar of op een ander afgesproken moment neem ik contact met je op om te bespreken of alles nog is zoals je wenst of dat er aanpassingen nodig zijn.

De kosten hiervoor bedragen €250,- (exclusief btw en prijspeil 2019).

Op het moment dat je bent overleden en de verpleging of nabestaanden nemen contact met mij op, worden de kosten in mindering gebracht op de eindfactuur. Deze korting kan ik dan geven omdat de uitvaart al staat omschreven. We hoeven dan enkel nog de puntjes op de i zetten.